Med hjälp av metaller som kobolt, järn, koppar kan man med elektromagnetisk strålning skapa röntgenstrålning

14 mars 2012

Fick svar från SSM då det var otydligt på deras Webbsida om vad som bildades. Med elektromagnetisk strålning kan man bilda röntgenstrålning med hjälp av järn, koppar, kobolt och volfram. Vi har ju mycket järn i kroppen och kobolt i B12. Jag hade konstaterad extrem B12 -brist när jag undersöktes efter att jag blev elöverkänslig.  Hur mycket röntgenstrålning som bildskärma vi fick  i början på 1990-talet kan man ju fråga sig, man mätte ju inte alla skärmar; De skrotades ju snabbt så att bevisen skulle försvinna.

Strålningen ökar ju okontrollerat i vår miljö vilket betyder att vi utsätts för elektromagnetisk strålning som tillsammans med metaller skulle kunna skada vävnaderna på olika sätt. Dessutom hjälper staten till att spruta in än mer metaller i våra barn via vacciner (bor och aluminium) Och så har vi chemtrails av bor, aluminium etc som de sprider via luften.

Nu bygger man ut 4G i rasande takt så att folk inte skall hinna reagerar och i tidningarna går nu VoF ut och deklarerar tydligt att yttrandefriheten är av ondo. De fortsätter också sin massiva förtalskampanj mot Mora kommun.

Min fråga till SSM:

“ Elektromagnetisk strålning och elektroner kan även skapas på konstgjord väg av röntgenapparater och acceleratorer, genom att elektroner kolliderar med olika ämnen. Då skapas röntgenstrålning och bromsstrålning.”

Jag förstår inte vad som bildas, är det röntgenstrålning som bildas av elektromagnetisk strålning eller är det elektromagnetisk strålning som bildas av röntgenstrålning? Jag  vill också veta vilka ämnen som är inblandade i denna process. Jag är angelägen att få svar på  min frågan eftersom det är viktigt information.

Mvh
Solveig Silverin

Skickat: 2012-03-02

SSM svarar:
Hej Solveig,

Här kommer svar på din fråga angående röntgenstrålning som är en typ av joniserande strålning.

Röntgenstrålning genereras på följande sätt. Elektroner frigörs vid en så kallad katod och accelereras sedan i ett elektriskt fält. Elektronernas färdriktning kommer med hjälp av fältet att riktas så att de träffar ett mål som består av ett ämne med hög atommassa (exempelvis volfram, kobolt, järn eller koppar) på en så kallad anod. Då elektronen träffar målet kommer den att bromsas in av målämnet och elektronens relativt höga rörelseenergi kommer att övergå till elektromagnetisk strålning som också innefattar röntgenstrålning med relativt hög energi. Energin i strålningen kan avstämmas med den rörelseenergi som elektronen har just före träffen av målämnet. På detta sätt kan röntgenstrålning med lämplig egenenergi (fotonenergi) alstras. Det är denna strålning som sedan kan användas vid röntgenundersökningar.

Vänliga hälsningar

Torsten Augustsson

Torsten Augustsson
Strålsäkerhetsmyndigheten
Swedish Radiation Safety Authority

Utredare, Elektromagnetiska fält

Analyst, Electromagnetic fields

Avd. för strålskydd
Dept. of Radiation Protection

SE-171 16 Stockholm
Solna strandväg 96

Tel: + 46 8 799 44 80
Fax: + 46 8 799 40 10
Web: stralsakerhetsmyndigheten.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s